Tips til en god sæson i drivhuset

sep 20 • Udeliv • 1304 Views • Ingen kommentarer til Tips til en god sæson i drivhuset

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hvis man vil skabe gode forhold for sine vækster i drivhuset, findes der gode råd til at netop dette. Den gode nyhed er, at det slet ikke er så kompliceret at dyrke planter og lignende i netop dette miljø, læs med her.

 

Automatiske vinduesåbner:

Vil man have gode forhold i drivhuset, er første regel, at man har en god ventilation. Dette opnås ved at få automatiske vinduesåbnere. Denne funktion sørger for frisk luft til dine planter.

 

Temperatur:

I dit drivhus skal der være en jævn temperatur, fordi dine planter tager skade af store temperaturforskelle. Når frosten indtager landet kan det være en god idé at løs-isolere med f.eks. bobleplast, eller køb i stedet færdige ”gardiner”, der beskytter mod frost og høje temperaturer.

 

Plant i plastspande

Krukker er nemme at plante i, modsat at plante direkte i jorden. Bliver en plante i dit drivhus ramt af et skadedyr, kan du nemt flytte den ud af drivhuset med det samme. Lerpotter derimod, er tunge at arbejde med. Vælg derfor murerspande i plast, de er helt ideelle at plante i.

 

Vanding:

Vanding af dine planter er tilmed en vigtig rutinemæssig arbejdsopgave i dit drivhus. Selv en lille tomatplante har brug for op til 8 L vand om dagen, når den har tomater i vækst. Du kan bruge en vandkande eller vandslange til formålet, men er du væk i længere tid anbefales det at investere i en automatisk vandingsanlæg.

 

Gødning:

Planter i et drivhus behøver mere gødning end andre steder. Gødningen skal tilsættes regelmæssigt, det vil sige ofte, men i små portioner. Følger du disse mest vigtige råd, så vil du med garanti få en rigtig god sæson i drivhuset – måske den bedste nogensinde.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »