For at få haven klar til sommerens udendørs aktiviteter, er der en række ting, der er gode at få gjort i løbet af foråret. For en have og terrasse der er gjort sommerklar er skønne at bruge, når solen står højt på himlen. For at gøre det nemt og overskueligt, har vi her lavet en guide til, hvordan du gør haven sommerklar.

Der er ikke noget bedre end at kunne gå ud på terrassen og sole sig eller lægge sig i en hængekøje i haven, når der er 25 grader og høj solskin udenfor. Men for at du kan nyde det i fulde drag, er der nogle ting, der først skal gøres.

Fjern træstubbe og døde træer

Hvis du har nogle træer, som ikke har kunne klare sig gennem efteråret og vinteren, er en god start at fjerne træerne og ikke mindst at fjerne træstubbe og rødder med stubfræsning og rodfræsning. Det giver en meget mere pæn have at kigge på, ligesom det giver dig mulighed for at plante nogle nye træer i form af eksempelvis frugttræer.

Få højtryksrenset fliserne

Hvis du har en terrasse bestående af fliser, er et godt trin til at få haven gjort sommerklar på at få højtryksrenset fliserne. Fliser kommer hurtigt til at se slidte og beskidte ud, hvis ikke de en gang imellem får en god rens.

Når du højtryksrenser fliserne, kommer de efterfølgende til at se ud som nye. Du behøver derfor ikke gå i kast med at vende fliserne om – for det er slet ikke nødvendigt!

Få planter og blomster i krukker og altankasser

Foråret er et godt tidspunkt til at få plantet diverse blomsterløg og planter ud i både krukker og altankasser. Der findes ikke en bedre måde at gøre både haven og terrassen sommerklar på, da det netop er planterne og de fine, duftende blomster, der får udendørsarealerne til at virke levende.

Plant gerne blomster, der blomstrer og springer ud på forskellige tidspunkter af foråret og sommeren, da det dermed giver dig en farverig og sprudlende have hele sommeren. Hvis du gerne vil have godt med liv, er en sommerfuglebusk god at have i haven, da den trækker mange farverige sommerfugle til.

Fjern blade og grene  

For at blive kvit med efterårets og vinterens rusken i træerne og buskene og få haven gjort helt indbydende, er det godt at fjerne både blade og grene, som ligger og flyder på græsplænen, langs hækken med mere. Det giver lige det sidste.