Store fordele ved at udnytte terrassen

mar 7 • Udeliv • 1306 Views • Ingen kommentarer til Store fordele ved at udnytte terrassen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Alle familier oplever pladsmangel, og det gælder uanset, om man har en lille lejlighed eller et stort hus med have. Det gælder om at få mest muligt ud af de kvadratmeter, som man har til rådighed. Man kan få et dejligt udeliv i naturen, hvis man ombygger sin terrasse, således den bliver møbleret og indrettet korrekt. Der findes ingen regler på området, så her kan man få lidt inspiration til, hvordan man kan få et udendørs rum mere til din bolig.

Skønt udeliv med højt til loftet

Terrassen er både hus og have i dag. Et ekstra rum med højt til loftet, som vi i stigende grad indretter med detaljer og komfort, der afspejler boligens øvrige stil. Det gælder bl.a. tilbagelænede loungemiljøer, der inviterer til at nyde solen og selskabet.

Sådan får du mest ud af din terrasse

Retro-stil med møbler og design fra halvtredserne og de tidlige tressere er i høj kurs. Det gælder også det klassiske Marguerit-havesæt, der stammer fra dengang mor gik med forklæde og serverede hjemmebagt kringle til kaffe og saftevand. Originale eksemplarer af sættet er vanskelige at opdrive efterhånden. Derfor er Marguerit igen sat i produktion for at dække efterspørgslen efter dette stilikon til haven.

Men ser man på vores opfattelse af terrassen, hører enhver sammenligning med halvtredserne op. Dengang var terrassen mest af alt en praktisk foranstaltning, der gav et solidt fundament under havestole og borde. Den skulle ikke være større end allerhøjest nødvendig. I dag ser vi terrassen som en integreret del af vores bolig. Et udendørs åndehul til udfoldelse og afslappelse. Det indebærer, at terrasserne har haft kraftigt vokseværk de senere år, og at vores krav til indretningsstil og komfort er flyttet med udendørs.

Hjulpet på vej af nye materialer

Flydere, lave borde og afslappede stole i sydeuropæisk loungestil er et markant eksempel på, at terrassen ses og nydes som en udendørs stue. Loungemøbler fås i alle materialer og prislag. F.eks. rustfri stålmøbler kombineret med lærketræ eller teak i den dyre ende og møbler i polyrattan – et relativt nyt kunstfletprodukt – i den billige ende. Fremkomsten af polyrattan-møbler har uden tvivl sat turbo på loungemiljøets popularitet. Af flere indlysende grunde. Prisen er overkommelig. Møblerne er vejrbestandige og vedligeholdelsesfri. Polyrattan vejer ikke noget, dvs. at møblerne er lette at flytte rundt på trods deres størrelse.

Moderne stil eller middelhavsromantik

Overordnet set præges indretningen af vores terrasser af to aktuelle trends, der udfoldes i et utal af individuelle varianter: Moderne minimalistiske stil står over for romantiske sydlandske stemning.
Den moderne stil er bl.a. præget af møbler i et stramt design, planter uden blomster og enkle krukker holdt i sorte, grå eller hvide nuancer.

Nips og farvestrålende stoffer holdes på et minimum eller undgås helt. Det er f.eks. oplagt at udskifte kuglegrillen med et råt bålkøkken eller en tilsvarende bålgrill. Overfor denne stil står den romantiske med inspiration fra f.eks. Provence i Sydfrankrig. Her er valget bl.a. præget af farvestrålende blomster, duftende krydderurter, smukke kurve, rødbrune terrakotta-krukker, et miks af nye og gamle havemøbler, smukt mønstrede duge og velvalgte nipserier.

Mod de lyse farver

Hovedparten af landets terrasser har fast belægning i form af fliser. Trenden går mod store fliser, der giver et roligt og ensartet udseende og eventuelt lagt i kombination med natursten eller træ for at opnå et spændende samspil mellem forskellige materialetyper. Lyse farver som gul og beige er på vej frem inspireret af sandsten og andre lyse stenarter. Sværger man til træ-terrasser er varmebehandlet mørk bambus en ny miljøvenlig og stærk mulighed på markedet.

Hvis du selv ligger inde med en masse gode råd om, hvordan man får mere ud af sin terrasse, så skriv endelig en kommentar her på siden.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »