indretning

Forfatter: Sofus Skram

Ethvert smukt hjem har brug for et spisebord, der passer til hjemmets stil. På mange måder er vores spisebord en central del af vores hjem, da det ofte står et meget iøjnefaldende sted. Derfor kan der være flere overvejelser, når du skal gennem søge markedet for et nyt spisebord.

Igennem denne guide vil vi prøve at få dig til at overveje nogle af de vigtigste ting du skal tænke over, når du leder efter spiseborde.

Hvilket miljø vil du skabe i dit hjem?

Et af de væsentligste spørgsmål du skal stille og svare på over for dig selv, er hvilket miljø du gerne vil skabe når du kommer hjem i det der er dit. Hvad er det for en stemning dit hjem skal sætte dig selv, din familie og dine gæster i, når I træder inden for?

Alt for mange mennesker går på kompromis med, at hjemmet er deres “helle”, og går ikke op i at gøre dette sted til noget ganske unikt. Derfor vælges det mest simple og billigste i stedet for at gøre hjemmet til et sted man glæder sig til at komme “hjem til” efter en lang dag.

Nogle mennesker finder mest ro over et ny-nordisk og industrielt look, som de seneste par år har været meget populært. Det kan enten være i form af et spisebord med betonbordplade eller andet rustikt design. Det kan også være du bedst kan lide plankeborde eller et helt minimalistisk design i form af et simpelt hvidt laminatbord.

En god idé er at forestille sig spisebordets placering i hjemmet. Hvad er det for en spisebord højde jeg gerne vil have? Skal spisebordet være stort, lille, rundt, langt eller kort? Hvor vil jeg gerne have bordet til at stå og hvordan kan det supplere godt til resten af min indretning? Det behøves ikke være sværere end, at du ganske simpelt tegner din spisestue på et papir, så du har et overblik inden du køber bordet.

Hvor skal du finde dit nye spisebord?

Hvad er du villig til at betale og hvilket design skal spisebordet have er én af de væsentligste overvejelser du skal have. Et Bord tilbyder billige custom made borde, der ikke koster en formue. Det er altså muligt at finde steder, hvor du kan få noget helt unikt dansk design uden at skulle op og betale en formue for det. Er du selv handyman kan du også prøve at gå i gang med at lave et spisebord selv. Det er dog en svær proces og kan også hurtigt blive dyrt, hvis ikke du kan lave alting selv fra bunden. Der kommer flere spillere på markedet, der begynder at designe møbler hjemme i Danmark, hvorfor muligheden for at du kan have indflydelse på design blive større og større igen.

Tendensen er, at vi ikke finder ret meget personlighed ved masseproduceret, kedelige, hvide plastikspiseborde og andre møbler for den sags skyld. Vi vil gerne have noget der er bæredygtigt, kan holde i mange år og som har et rigtig flot look. Er det sådan noget du leder efter kan du finde det hos et bord.

Synergi mellem møbler

Umiddelbart er den bedste løsning at finde spisebordet først, og så derefter finde andre møbler i form af stole, lamper og eventuelt keramik, der kan stå på bordet. Dit spisebord er muligvis det største møbel du har sammen med din sofa, hvorfor det i vores optik skal være det fedeste du har. Når du har fundet dit nye spisebord kan du begynde at beslutte, hvad det er for nogle stole der kunne passe til bordet. Du kan også gøre det omvendte, hvis du har stole i forvejen. Og husk det meste passer til det meste.

Rigtig god jagt efter dit nye spisebord 🙂