Skab en stor bolig ud fra to mindre lejligheder

maj 7 • Gør det selv • 2144 Views • Ingen kommentarer til Skab en stor bolig ud fra to mindre lejligheder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

I visse områder er der kun et udbud af mindre lejligheder, som er tilgængelige på boligmarkedet, og det gælder uanset om man vil leje eller købe. Måske har man et favoritkvarter, hvori man ønsker at slå sig ned med familien, og problemet er de mange personer i familien. Løsningen er ganske enkel. Anskaf to mindre lejligheder ved siden af hinanden og læg dem sammen. Opgaven er ikke så stor som forventet, og det kan du læse mere om her:

Én stor familie i 2 små, sammenlagte lejligheder

Familien Karstad har slået 2 mindre københavnerlejligheder sammen og vupti – nu er der plads til alle 6 i den sammenbragte familie. Opbevaringsløsningerne er gennemtænkte og køkkenet er hjemmets hjerte. Bombastisk og uimponeret troner den sig op – ejendommen på Østerbro med udsigt til søerne, hvor familien Karstad bor. Den store, åbne gård, springvandet og nedløbsrørene i irret kobber dækker over, at lejlighederne her er små og ikke beregnet til store familier.

Arkitekt skabte sammenhæng og rigtig rumfordeling

Før familien Karstad overtog andelslejligheden, var den netop blevet lagt sammen af 2 mindre lejligheder, og det har givet i alt gav 150 m2 bolig med ejendommens bedste udsigt. Lejligheden var dog kun nødtørftigt slået sammen og fremstod mest af alt som dét, den var – 2 små lejligheder med en mur væltet i mellem sig. Kvadratmeterne havde ikke form af at være et sammenhængende og harmonisk hjem – og hverken rumfordelingen eller indretningen passede den voksende familie med 3, snart 4, børn.

Opbevaringsgangen rummer alle familiens ting

Derfor kontaktede familien arkitekt Jens Lind, der er medlem af ordningen Danske Boligarkitekter. Han fik skabt sammenhæng, etableret rum til alle og udnyttet hver en kvadratmeter til den opbevaringskrævende familie.

Opbevaring er manges største problem

Arkitektens indbyggede opbevaringsløsninger viste sig hurtigt at være svaret på stort set alle de indretnings- og opbevaringsudfordringer, familien tidligere havde stået med – vel og mærke løsninger, som mange, der bor i lejlighed, tumler med. – Jeg kan godt lide, at holde tingene enkle og rene. Det skal helst være funktionelt og overskueligt, og det er en kunst, når man er så mange, som vi er. Derfor er det genialt, at vi har fået så mange indbyggede opbevaringsløsninger, at vi slet ikke har brug for nogen skabe. Vi har mange ting, men de er samlet og alting har fået sin plads fra starten. Det gør det en del nemmere, når der hele tiden er mindst én, der spørger ’Hvor er min …’, fortæller Camilla Karstad. Det blev til både indbygget opbevaringsgang i den nye rumfordeling, en stor, indbygget seng og et rummeligt opbevaringsmøbel på det delte drengeværelse. Også den kæmpe indbyggede reol i stuen og et indbygget snedkerkøkken, præcis efter kokken Mikkel Karstads ønsker, kom tidligt på tegnebrættet. Badeværelset er placeret i det, der tidligere var køkkenet i den ene ende af de to små lejligheder.

Lyset gennemstrømmer lejligheden

I opholdsrummene øjnede arkitekten muligheden for at skabe ét stort, gennemlyst rum med lysindfald fra vinduer i begge sider – noget der ellers sjældent kan lade sig gøre i etageejendomme.

Ved at slå stue og køkkenrum sammen på tværs af fordelingsgangen, fik han med snilde og respekt for de bærende vægge skabt et stort lyst rum med udsigt til gårdens grønne træer til den ene side og solopgang over byens søer til den anden. Så nu nyder familien lys og udsigt, uanset hvor de kigger hen – og dét er et hjem i perfekt balance.

Arkitektens råd, når du skal ombygge lejlighed

Undersøg og respekter de bærende vægge, trapperum, vand- og afløbsinstallationerne, inden du går i gang med at disponere indretningen af den sammenlagte lejlighed. Det giver fx altid mening at indrette bad, der hvor der har været køkken, da du har alle installationer på plads.

Gennemgå det samlede opbevaringsbehov i familien, og tænk skabe og løsninger ind, hvor det giver mindst gener for lejlighedens funktionalitet. Og gør det tidligt i processen.

Få integreret skydedøre i de nye letvægge, der bliver sat op i den ændrede rumfordeling. De giver et enkelt og moderne udtryk og stjæler ikke af pladsen.

Tegn dine møbler ind allerede på de første idéskitser, så du opnår en optimal indretning, når det er tid til at flytte ind.

Hele artiklen kan man finde her:

https://www.bolius.dk/en-stor-familie-i-2-smaa-sammenlagte-lejligheder-20148/

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »