Hvorfor vælge pastelfarver?

maj 6 • Boligrapportagen • 1499 Views • Ingen kommentarer til Hvorfor vælge pastelfarver?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Når man ønsker at pleje sin bolig bedst muligt, så skal den naturligvis holdes ren og ryddelig, og den skal helst være holdt i nogle friske farver. Din bolig vil jo udstråle din personlige stil, så ingen ønsker vel at give udtryk for at være et sjuskehoved eller en slendrian. Væggenes farver samt valget af dine møbler og øvrige inventar danner jo tilsammen rammen om din personlige boligstil. Man behøves ikke være professionel indendørsarkitekt for at få orden på disse ting. Men du bør nok være lidt åben og lydhør overfor eksperternes gode råd og vejledning, idet vi ikke alle sammen kan vide alt om boligindretning. Jeg vil her især koncentrere mig om selve farvevalget til dine rum i boligen. Tidligere var pastelfarver kun noget, man fandt på til pigeværelser, men nu er pastelfarver rykket ud i alle rummene i boligen. På siden iBoligen.dk kan du se betydningen for pastelfarver i hjemmet. De kendte Montana reoler er et godt eksempel på et møbel, som har fundet ud af at variere sine farver efter behov.

 

Hvorfor er farvevalget så vigtigt?

 

Farver betyder meget mere, end de fleste tror. Alle genstande har en farve, og hver genstand i din bolig vil videreformidle en stemning. Farvesymbolik er temmelig overset, men du vil sikkert kunne nikke genkendende til dette. Det præger jo vores hverdag på alle måder, når det kommer til stykket. Himlen skal være blå, og græsplænen skal være grøn. Brudekjolen skal være hvid, som er symbolet på uskyld. Hvorfor skal brudgommen så komme i sort smoking eller jakkesæt? Blomster har også en betydning. En rød rose viser kærlighed. Rød og rosa er nemlig romantiske farver. Forstå farverne meget bedre på hjemmesiden farvernesbetydning.dk. Her kan du læse om, hvorfor farvevalget er så vigtigt. Især i reklamebranchen er man meget bevidste om farvernes betydning, men det er også vigtigt for dig, når dine vægge skal dekoreres.

 

Vælg de rigtige pastelfarver til dit hjem

 

Det er især moderne at anvende pastelfarver i øjeblikket. De er moderigtigt at vælge de bløde og lyse farver til både væggene i din bolig. Også fliserne på badeværelset kan fint være pastelfarver også. Det store spørgsmål er ofte, hvilken farve skal man vælge? Der findes vist over pastelfarver 390 forskellige, så det kan jo være svært at vælge den rigtige. Det er helt i orden at tage imod gode råd om dette fra eksperterne på området. Men du kan også selv indsamle lidt inspiration og gode råd på diverse hjemmesider eller blade om boligindretning. Jeg har fundet hjemmesiden Isabellas.dk, hvor der er gjort ekstra meget ud af at beskrive pastelfarvernes indflydelse på boligindretningen. Det er især moderne med rosa farver i en rå og støvet rustik stilretning

Relaterede indlæg

« »