Vi kender alle til, at vi får hevet en masse ting til os. Pludselig bugner hjemmet med ting og sager, som vi næsten ikke ved, hvad vi skal stille op med. Det er der heldigvis råd for og ved at følge vores simple råd, kan du få ryddet op og skabt et meget bedre overblik i dit hjem.

Sortering er nøgleordet

Hvis du gerne vil have orden i sagerne i hjemmet, er det vigtigt, at du sorterer dine ting. Hvilke ting bruger du hver dag? Hvilke papirer er kun nødvendige at finde frem en gang imellem? Og er der noget, der hører sammen med noget andet? Når du har dannet dig et overblik, så del tingene op i forskellige opbevaringskasser.

Det giver dig godt styr på tingene, når du ved, hvad du har i hvilke kasser, og hvilke opbevaringskasser du kan placere længere væk, fordi du ikke behøver dem i det daglige. Når først der er orden i, hvad der er samlet hvor, vil du føle, at dit hjem er mere ryddeligt. Du kan også nemmere finde lige præcis de ting, som du står og mangler, når du ved, hvor og hvordan de er pakket ned.

Hvad med børnenes værelser?

Der er ingen tvivl om, at børnenes værelser er der, hvor der hurtigt bliver rodet ekstra godt til. Her kan du med fordel også finde et par opbevaringskasser frem, som kan rumme en masse af børnenes legetøj og andre af deres sager.

Mange opbevaringskasser har også hjul på, hvilket gør det nemt for både dig og børnene at køre kasserne ind under sengen. Så er de lige ved hånden, hvis ungerne skal finde legetøjet frem, men de tager ikke udsyn eller fylder på gulvet inde på værelset. Så snart tingene er “gemt” og organiseret i opbevaringskasser under sengen, vil værelset være meget nemmere at overskue for både børn og voksne.

Skal det hele gemmes?

Når du er i gang med at sortere tingene og dele det op i kasser, vil du helt sikkert støde på ting, som ikke længere er nødvendige at gemme.

Hvis det er længe siden, at du eller andre i familien har brugt det, som du har fundet, så smid det ud, giv det til genbrug eller sælg det. Når ting bliver smidt ud, undgår du, at der hurtigt kommer rod igen. Gem derfor kun det, som du absolut ikke kan undvære.