Hold hjemmet i den hvide farve

feb 3 • Gør det selv • 1559 Views • Ingen kommentarer til Hold hjemmet i den hvide farve

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Hvid har altid været den mest almindelige farve i de fleste hjem de sidste mange år. Nogle opfatter farven som enkel og kedelig, mens andre er virkelig glade for den. Det er klart, at muntre farver altid kvikker et rum op, men hvis man laver en gennemført stil i sit hjem baseret på de hvide farver, så kan det blive med et godt resultat. Vi inviteres nu indenfor i det hvide hus.

Så flot og hvidt kan man indrette sit hjem

Skal dit hjem være enkelt og lyst? Så dyk ned i Johannes fantastiske bolig, hvor hvid er den altdominerende farve. Når man er designer, er det at indrette bare så meget lettere. Johanne Riss tegner ganske enkelt sine møbler selv, så de passer præcis til hendes hjem. Men måske kan du lure nogen tricks af til din egen bolig? Da Johanne overtog det gamle lagerhus i Bruxelles i 1989, lagde hun ud med at give hele hytten en gang hvid maling. Vægge, lofter og gulve på de 1.500 kvm fordelt over fire etager er nu domineret af hvid og et væld af vinduer.

Højt til loftet

Her er højt til loftet i enhver forstand, og kreativiteten kender ingen grænser: Møbler på Johannes hjem er både afslappet og meget, meget storslået på samme tid. Den hjemlige stemning skaber hun blandt andet ved at placere mange billeder direkte på gulvet. Billederne her er af Stephane Mandelbaum. Stabler af puder eller hynder til at sidde på er en enkel løsning, der ser flot ud. Her har Johanne nonchalant smidt en plaid på toppen af bunken med læderpuder af eget design.

Møblerne

Møbler på hjul, skærme i metal brugt som rumdelere og 10 af de samme slags borde sat sammen til ét langt middagsbord afhængig af behovet den enkelte dag. „Jeg holder af, at mine ting kan ændre udtryk fra dag til dag. Så får jeg også udnyttet mit hjem meget mere,“ fortæller Johanne, der er tøjdesigner og har indrettet kælder og stueetage til systue og showroom. Sofabordet i forgrunden har Johanne designet af gammelt træ og kakler fra metroen i Paris. Billederne er af Arié Mandelbaum og hans søn, Stephane Mandelbaum. Johannes hjem er både afslappet og meget, meget storslået på samme tid. Den hjemlige stemning skaber hun blandt andet ved at placere mange billeder direkte på gulvet. Stabler af puder eller hynder til at sidde på er en enkel løsning, der ser flot ud. Her har Johanne nonchalant smidt en plaid på toppen af bunken med læderpuder af eget design. Det store spisebord er faktisk 10 mindre kvadratiske borde, der er sat sammen til ét stort. På den måde kan Johanne flytte rundt på indretningen efter behov. Bag den store metalskærm, der er malet hvid, ligger køkkenet. Spisebordsstolene fra 30’erne har alle fået kjole af hvidt hør på.

Johanne kan godt lide at lave mad og har ofte venner til middag. Derfor har hun valgt et funktionelt køkken i rustfrit stål med åbne elementer, så hun nemt kan komme til alt. De røde bokse fra Pastoo er i sig selv et stærkt statement.

 

Køkkenet

Det åbne køkken er lavet med en passage i den ene side. Her er der sat store rustfrit stålborde op til al servicen. De er valgt for at bevare det industrielle look, der matcher bygningen. Køleskabet i stål og de røde kasser er fra firmaet Pastoo, billedet er af den belgiske kunstner Paul Trajman.

På øverste etage af det gamle bananvarehus ligger soveværelset, der deler en hel etage med et badeværelse. Her er der virkelig sprunget en hvid bombe, og kun få kontraster får lov til at bryde det elegante rum. De brede stole forrest er fra Flexform.

 

Badeværelset

Fra soveværelset og ud mod badeværelset ses lidt af badekarret og håndvasken. Spejlet med jernramme er designet af Philippe Cardoen. Orkideer er favoritten, når Johanne frekventerer blomstermarkeder. Dels på grund af den hvide tone, dels fordi de holder året igennem. Den karakteristiske Eames-stol blev der ledt længe efter, for den skulle naturligvis være rød.

Hvis du er interesseret i at læse hele den spændende artikel så klik ind på dette link:

http://boligmagasinet.dk/article/71596-sa-flot-og-hvidt-kan-man-indrette-sit-hjem/gallery/370351

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »