Mange danskere er i besiddelse af en udestue. Et praktisk rum, der kan bruges til et utal af ting i hjemmet. Oftest hører der også et vinduesparti med i forbindelse med udestuen, og her er det ikke ligemeget, hvilke vinduer du har monteret, hvis du går op i budget og miljø. I denne artikel kommer vi med tre gode råd til, hvordan du vælger de rigtige vinduer.

Fastkarmsvinduer – billigt og miljøvenligt

Fastkarmsvinduer er et godt valg for dig, hvis du vil have en sikker, miljøvenlig og billig løsning. Med udestuevinduer af fastkarmstypen får du det største lysindfald, og da de er simple at producere og montere, kan du også få dem til en billig pris. Fastkarmsvinduer kan ligeledes fås som miljøvenlige energivinduer, og dermed bliver din varmeregning billigere. Der er derfor en fin besparelse at lave hvert år samtidig med, at du beskytter miljøet.

Har du gamle vinduer? Skift dem ud med energivenlige

Som med alle andre ting udvikler designet og optimeringen af vinduers funktion sig hele tiden. Det betyder også, at kravene til gode vinduer i dag er nogle andre, end de var for 50 år siden. I dag er gamle vinduer årsag til en høj varmeregning og et dårligt indeklima. Derfor er det værd at overveje at få nogle moderne, energivenlige vinduer. Det koster penge, men det er stort set altid en god investering. Din varmeregning falder, og værdien på din bolig stiger. Dertil får du et bedre indeklima, hvor det bliver mere behageligt at opholde sig i hjemmet.

Luft ud med måde

Det er nødvendigt at lufte ud i sin udestue for at sikre et godt indeklima, der gør det behageligt at være i hjemmet. Desværre lufter mange ud på den forkerte måde. Det bedste er at lufte lidt ud ad gangen. Hvis du har vinduerne åbne for længe, vil dine møbler blive kolde, og det vil kræve meget varme og energi at få dem varmet op igen. Dertil bør du slukke for radiatorer, når du lufter ud, da det ville være penge, der ryger direkte ud af vinduet – sådan næsten bogstavelig talt.