En stue er oftest ensbetydende med et samlingspunkt for familien. Sofa, tv og en skål slik på bordet – det er hygge for mange. Men det er ikke altid, det er nok med sofaen, hvis man ønsker ægte hygge. De fire nedenstående tiltag vil til gengæld hjælpe dig godt på vej, hvis du søger lidt mere hygge og ro i stuen.

Stearinlys

Det er et af de mest basic produkter, når det kommer til at give hyggen et spark bagi. Men det virker altså. Det varme, bløde lys fra stearinlyset på en regnvejrsdag slår enhver lyskæde eller lampe, du kan finde. Hvis du af miljøvenlige eller andre grunde ikke bryder dig om levende lys i stuen, kan du købe LED-stearinlys, som minder utrolig meget om den ægte vare.

Puder og tæpper

Ja, tænker du, selvfølgelig har jeg puder og tæpper i min stue? Men det er ikke alle slags puder og tæpper, som er gode nok. Sæt dig ned, kig på din stue og overvej, hvilke farver der vil fungere godt i den. Et sikkert valg for de fleste er creme- og naturfarvede puder og tæpper. Et hørtæppe eller -pude vil helt sikkert bringe hyggen frem. Hvis du kan finde eller selv hækle et plaid er det endnu bedre – gør-det-selv er lig hygge. Men også det, du har inde i dine pudebetræk kan gøre en stor forskel. Det rigtige fyld giver komfort, som også ultimativt ender med hygge. En stor monteringspude fra Fossflakes er et perfekt eksempel på en pude, som opfylder alle kravene.

Skåle og fade

Når nu slikskålen eller -fadet skal stå på sofabordet, kan det lige så godt være en pæn skål eller et yndigt fad. Om det er et cremefarvet, gråt eller et vildt mønster er en smags sag – bare det passer dig. Gå på jagt i butikkerne og find det helt rigtige stel – det behøver hverken at være dyrt eller besværligt.

Billeder

Billeder – om det er af dig og familien eller af noget, du godt kan lide – er endnu en mulighed, når det kommer til at gøre stuen hyggelig og rar at være i. Find de gode billeder frem, eller få taget nogle af dine yndlingsmennesker. Ellers kan du finde nogle fine plakater, som gør dig glad at se på. Dette personlige touch gør en kæmpe forskel.