Solbær – det oversete bær
Solbær er et skønt lille sort bær, som faktisk helt uden grund er lidt overset sammenlignet med f.eks hindbær og blåbær. Solbærbuske kan købes på planteskolen, og hvis du planter buskene på en solrig plads i haven, svarer de igen med masser af lækre c-vitamin rige bær, som kan bruges direkte fra busken. Det er desuden et bær, der modner i juli til august.
En solbærbusk skal bare passe sig selv de første 5-6 år, hvorefter man så skal begynde at beskære dem. Solbær kan ligesom alle andre planter få sygdomme og få forskellige dyr, men der er intet specielt ved det, som man skal være opmærksom på. De holder ret godt sig selv. Her kan du læse mere om solbær.
Solbær i mad
Solbær kan være lidt svære at finde ud af hvad man skal bruge til i forhold til hindbær og jordbær og lignende bær, som alle kender til, og man spiser direkte fra haven, som man kan købe overalt og som smager godt nærmest lige meget hvad, man gør med dem.
Prøv f.eks at spise skyr med bærrene og økologisk musli til morgenmad, eller tilsæt en håndfuld solbær og lidt nødder i en lækker grøn salat og server det til en grillet marineret mørbrad, eller kast dig ud i denne skønne solbærttærte dessert.
Solbærsyltetøj er også rigtigt lækkert, det har en kraftig smag, og er super nemt at lave. Her er en opskrift på solbærsyltetøj som kan bruges på brød, i lagkager, i youghurt osv.