Mange af os oplever at have en travl hverdag, hvor det hele er kaotisk og stressende. Vi har ikke meget tid til afslapning, men det er en nødvendighed for at kunne fokusere på karrieren på arbejdet og hyggen hjemme i familien. Derfor vil det være oplagt at skabe et roligt afslapningshjørne, hvor du kan slænge dig på en liggestol og tage en slapper. Netop dette er zen godt beregnet til. Zen optimerer din mentale og psykiske tilstand, hvorfor det er oplagt at tillægge dit afslapningshjørne dette navn. Her på indlægget får du derfor 7 tips til det rare og ultimative zenspot.

Afslapningshjørne

  1. Find et hjørne af haven med læ, sol og skygge. Det må gerne være væk fra familiens fællesområder, da du bedre kan slappe af så.
  2. Investér i en god, polstret madras – det giver et luksuriøst look og førsteklasses komfort, selvom liggestolen er fra genbrug og ser lidt klunset ud.
  3. Placer gerne tæpper og puder i hjørnet, så du har lige så meget lyst til at ligge her som inde på sofaen. Det er sofaen du gerne skal trækkes væk fra, da den ikke giver den samme afslapning for dig. Husk at tage dem med ind igen, så de ikke bliver klamme af fugt.
  4. Sørg for at have et lille bord, hvor du kan stille et glas og en vandkande – så behøver du heller ikke rejse dig, hvis du bliver tørstig.
  5. Stil krukker med velduftende blomster som f.eks. chokoladeblomsten. Ikke nok med duften får du også et fantastisk smukt syn.
  6. Hæng lygter og lanterner i træerne tæt ved, hvis du er så heldig at have nogen omkring dig. Så kan du nemlig også benytte dit afslapningshjørne om aftenen med et uldtæppe eller dyne.
  7. Hvis du også gerne vil sole og læse en god bog, kan du gå efter at købe en liggestol med indstilleligt ryglæn.

Håber, du kan bruge ovenstående tips til noget. Afslapning kan man ikke få nok af.