Man kan altid bruge en ekstra sofa både inden- eller udenfor. Især gør det ikke noget, hvis man selv har lavet den, og dermed kan sætte sit eget personlige præg på indretningen. Alt behøver ikke være design, for at det er godt. Når det er DIY, bestemmer du også selv, hvilken stil du vil gå efter – og den stil kan sagtens gå hånd i hånd med DIY. Sæt en dag af til projektet, og du har en sofabænk, som du længe vil holde af.

Byg selv din sofabænk

Før du går i gang er det vigtigt, at du har alle tingene, som er nødvendige for, at du kan komme godt fra start og godt til slut. Derfor skal du bruge:

  • MDF-plader
  • Maling
  • Madras
  • Stof

Når du så har fået handlet det, der skal bruges, er det tid til at komme i gang med projektet.

  1. Har du en gammel briks, rykker du den ud fra væggen, så du kan sætte et ekstra stykke på bagsiden, så bænken får mere dybde. Dette får du især glæde af senere, når den er bygget og klar til at rykke ind i.
  2. Derefter skal du save lægter ud, som du monterer direkte på væggen og på den gamle del af bænken. Dernæst monteres det nye frontstykke fast.
  3. Når du skal montere låget, skal du gøre det på den bagerste del af lægten med et beslag beregnet til at blive løftet op (ellers bliver det et knap så godt projekt i længden).
  4. Madrassen skal flugte med toppen. Derefter er der kun tilbage at sy betræk og puder.

Nu står du med en fantastisk sofabænk, som du selv har været med til at designe og personliggøre. Den er perfekt til hyggestunder, hvor du mangler lidt tid til dig selv for at stresse af.

 

Billede: Wicker Paradise