Fordele og ulemper med en aflang stue

jun 25 • Boligrapportagen • 4175 Views • Ingen kommentarer til Fordele og ulemper med en aflang stue

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

I mange huse er stuen ikke kvadratisk indrettet, så I skal muligvis indrette jeres stue, som er aflang. Derfor kan dette gøres på flere måder, idet man kan placere møblerne i forskellige grupper. I denne artikel spørger en læser om gode råd, når man har en aflang stue, og man skal vælge at placere sine møbler hensigtsmæssigt. Ekspertpanelet kommer derefter med svar på spørgsmålet.

En eller to møbleringer

Lange stuer indbyder tit til to opholdsgrupper men husk at få indretningen til at hænge sammen, – både med de store og små ting. I Bo Bedre http://bobedre.dk/article/172295-lang-stue—en-eller-to-mobleringer stilles følgende spørgsmål:

Nuværende indretning

Vi skal i foråret male vores stue og i den forbindelse købe nye sofaer. Vi går op i indretning og læser boligblade for at blive inspireret, men alligevel har vi svært ved at omsætte det til indretningen i stuen, da den er smal og har den lange væg.

Vi vil gerne have en lys grå sofa, men beholde reolerne og småbordene. Vores tvivl handler om, hvilken sofa vi skal have, da vi gerne vil flyde i den samtidig med, at den kan give siddepladser. Skal det være en lille hjørnesofa/3 og 2 pers. Sofa?

Kan TVét stå andre steder i stedet for mellem 2 døre, som det gør nu?

Vil det være en ide, at stille Montana reolen med åbne rum oven på hinanden og få sat glas i, så vi får et slags vitrineskab?

Vores mål i stuen er 3,38 m x 7,60 m.

Vi håber du kan hjælpe os med ovenstående eller i hvert fald give os nogle gode råd.

Med venlig hilsen Lene og Steffen

Forslag til ny møblering, hvor de to grupperinger blandes

Kære Lene og Steffen.

Det er ikke nødvendigvis et dårligt udgangspunkt med en lang stue, hvis man gerne vil indrette med to opholdsgrupper / funktioner, men jeres døre generer lidt. De sidder sådan at det er svært at placere fjernsynet andre steder, så det synes jeg er helt fornuftigt disponeret. I har valgt at placere sofagruppen med de tungeste og mest magelige møbler i den ende, hvor den lille dør desværre også generer roen omkring møbleringen; modsatte ende rummer reolerne og de to ikke så magelige lænestole og lille bord, hvor man opholder sig mere midlertidigt. Kjærholm stolene er svære at “parre” med andre siddemøbler fordi de er for lave, men jeres 1-2-3 opstilling med de 2 stole og bord fungerer ikke lige så godt som hvis I bryder dem op og flytter stolene fra hinanden og i stedet får skabt et rigtig rart læsehjørne med den ene stol, læselampe og puf. En ting der falder mig i øjnene, er den tydelige stilmæssige forskel på de to indretninger, – og her er jeg selvfølgelig opmærksom på at I netop skriver, fordi I skal til at skifte sofa og lænestol til noget andet, men det er mere de mindre, løse genstande, der forvirrer i forhold til den stilrene del med PK stole og Montana reoler: messingstager, guldspejl og det krøllede, sorte bord?

Måske kunne I overveje at blande tingene lidt? Guldspejlet kan godt hænges over Montana reolerne og for eksempel ville det gamle sortmalede bord være mere interessant og meget mere personligt sammen med de sorte PK stole. Jeg ved ikke hvor ofte den lille dør i hjørnet benyttes, men der er ikke meget mere end 2,5 meter at gøre godt med til siddepladser, hvad enten I vælger en lang sofa og to lænestole eller I finder en hjørnesofa med kortsiden ud mod døren. Jeg vil foreslå at I vælger en sofa med hjørne for at forenkle stuen og få møblerne til at hænge bedre sammen i hele stuen. Hvis I køber et mere af de ikke så dybe Montana moduler som supplement, kan I placere de 4 på langsiden så de hænger 140 x 140 højde x bredde og adskiller sig fra de andre lave, der bliver ved siden af fløjdøren.

Drop at sætte glas i, – hellere bøger der giver stemning og farver. I kan sagtens supplere yderligere, så reolen bliver 210 cm høj, da vi nu er kommet væk fra det højtsiddende vindue. Det vil klæde rummet med et møbel, der går i højden.  Den ene PK lænestol placeres som tidligere nævnt, så den vender mod sofaen mens den anden får sit eget læsehjørne med jeres Bestlite lampe og måske en sort læderpuf og det sorte, runde bord.

Man kan læse hele artiklen via dette link:

http://bobedre.dk/article/172295-lang-stue—en-eller-to-mobleringer

 

Billede: Helene Valvatne Andas

Relaterede indlæg

« »