Et sommerhus med minder

feb 11 • Boligrapportagen • 1262 Views • Ingen kommentarer til Et sommerhus med minder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Et sommerhus behøves ikke kun være et sted med strand og et lille hus, hvor man kan overnatte et par uger om året. Man kan i løbet af flere år sætte sit personlige præg på et sommerhus, som endda kan gå i arv i familien. Derved rummer et sommerhus mange minder, som man kan have glæde af hele livet igennem. Læs om Paulines mange minder i hendes sommerhus. Pauline Rømer fik sit sommerhus i 18-års gave af sin mormor, og hun har bevaret huset fuld af minder og originale detaljer.

Huset i Nordsjælland

Det sortmalede hus i Asserbo i Nordsjælland får utallige barndomsminder til at passere revy for Pauline Rømers indre nethinde, hver gang hun står ud af sin bil og går ind i ‘Arrenakkestuen’. Designeren fik nemlig skødet til huset af sin mormor i 18-års fødselsdagsgave.  Det store bålsted foran husets store terrasse er bygget af en gammel olietank og skaber sammen med lanternerne varme og hygge langt hen på sæsonen. Lanternerne er fra Lisbeth Dahl. Pauline Rømer har som designer for interiørfirmaet Lisbeth Dahl et godt øje for detaljer og bruger især kunsten i sin indretning.

Stille ro på de bløde tæpper

Bløde tæpper og blafrende lanterner inviterer til at sidde og nyde roen. Tæppe fra Lisbeth Dahl, lanterne hjembragt fra Vietnam. De store, flotte vinduer skaber et smukt lys i sofaområdet. Sofaen, der er tætpakket med bløde, hjemmesyede puder, er morfars gamle seng. Buddha figuren, rullebordet og gulvtæppet er fra Lisbeth Dahl.

Brændeovnen giver hygge

Den centralt placerede brændeovn leverer varme i de kølige måneder. Lamper fra Fick + Co og lanterne fra Lisbeth Dahl. Det gamle skab er fundet til storskrald og malet med tavlelak. Ovenpå står en samling glas – det meste fra Lisbeth Dahl. En lys og enkel spisekrog med klassiske Thonet-stole. Lampen er fra Lisbeth Dahl, og billederne er en samling litografier og croquis-tegninger lavet af forskellige kunstnere i familien og vennekredsen. Udendørs stilleben med samlinger af bark, sten, grene og kogler samlet på gåture i området er med til at understrege den nærhed, sommerhuset har til naturen.

Køkkenet

Køkkenet fra Ikea skaber en fin kontrast til alt det hvide og lyse. Glaskolber og den grønne glas-flaske er fra Lisbeth Dahl. Gasblusset passer perfekt til sommerhusstemningen. Der kan sagtens laves mad til mange, selv om der ikke er det helt store udstyr til rådighed. I et hjørne af grunden står et anneks, som er tegnet af Paulines bror, der er arkitekt, og bygget af Paulines mand, Jacob. Det lille soveværelse indeholder det mest basale: en seng og en lille kommode. Sengetæppet er fra et marked i Indien, mens nogle af puderne er syet af antikt møbelstof fra London, og andre er fra Lisbeth Dahl.

Her kan du læse hele fortællingen om sommerhuset:

 

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »