9 tiltag, der får dit hjem til at dufte

dec 19 • Boligrapportagen • 2206 Views • Ingen kommentarer til 9 tiltag, der får dit hjem til at dufte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Savner du den rene, velduftende og friske luft i dit hjem? Her får du 9 tips til, hvordan du nemt får dit hjem til at dufte dejligt!

1. Drop rygningen

Det er måske lidt en no-brainer, men ikke desto mindre giver rygning en forfærdelig grim lugt. Det er langt de færreste af os, der praktiserer indendørs rygning, og den slags synes vi at have efterladt i en forgangen tid. Men selv hvis du ryger udenfor, trækker du den grimme lugt af røg med dig ind i hjemmet, hvor den kan sætte sig på både tøj og møbler.

Har du svært ved at kvitte rygningen, men ønsker du stadig et velduftende hjem? Så prøv e-cigaretter. Du får samme fornemmelse af at ryge – bare uden den grimme lugt af røg.

2. Få dit sengetøj til at dufte af lavendel

Du kan nemt få dit sengetøj til at dufte dejligt og beroligende af lavendel. Bland 1,2 cl rengøringssprit, 40 lavendeldråber og 4,75 cl destilleret vand grundigt. Kom hele blandingen i en forstøver, og spray dit sengetøj. Og voila! Du har en skøn duft af lavendel i dit soveværelse. Du kan spraye efter behov, når du føler, at soveværelset trænger til at blive frisket op.

3. Eukalyptus i bruseren

Hvis du gerne vil prøve noget nyt og enormt forfriskende, få du her et godt husmorråd: hæng eukalyptuskviste i bruseren! Få fat i 2-3 eukalyptuskviste, og hæng dem i et tørt hjørne af din bruser. Når du så går i bad, vil dampene fremhæve kvistenes friske aroma og gøre dit ellers trivielle bad til en ren spa-oplevelse!

4. Giv din håndvask lidt kærlig opmærksomhed

Der kan nemt komme en lettere ubehagelig duft fra håndvasken, så hvis du gerne vil dæmpe lugten af afløb, kan du prøve følgende fif: Når du er færdig med opvasken, kan du hælde lidt af din favorit opvaskesæbe eller universalrengøring rundt omkring håndvasken. Skrub herefter grundigt, og skyl til sidst godt efter. Der vil sprede sig en skøn duft i dit køkken!

5. Spray rengøringsmiddel på el-pærerne

Hvis du ikke har tid til den helt store hovedrengøring, men savner duften af et nyligt rengjort hjem, så er det her tricket til dig. Spray rengøringsmiddel på elpærerne! Det får duften til at sprede sig over hele dit hjem, og hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at du lige havde gjort hovedrent.

6. Duftlys og røgelse

En anden måde, hvorpå du kan maskere dårligt lugt, er ved at bruge duftlys og røgelsespinde. Ikke nok med at de spreder en skøn, hyggelig og indbydende duft i dit hjem, så er de også yderst dekorative! I dag kan du få et hav af forskellige slags duftlys med flere forskellige dufte, end du kan forestille dig, så det er bare med at komme i gang.

7. Kom af med ildelugt i køleskabet

Et køleskab kommer nemt til at lugte af, ja, køleskab. En indelukket og lettere ubehagelig lugt, som kan sprede sig til hele køkkenet, lige så snart man åbner køleskabet! En måde at komme uden om dette på er ved at stille en skål med naturlige havreflager i sit køleskab. De har nemlig en absorberende egenskab. Husk at smide dem ud, når du er færdig.

8. Luft ud

Den her giver måske lidt sig selv, men det gør det ikke mindre vigtigt. Man bør lufte ud dagligt. Og helst i 10 minutter ad gangen. På den måde kommer du af med den gamle luft, som kan skabe et dårligt og meget indelukket klima. Bor du i en ældre bolig eller lejlighed, er det endnu vigtigere, at du får luftet ud dagligt, da du ellers risikerer svamp i hjemmet.

9. Slip for lugten af skraldespand

Eddike tager ildelugt – et gammelt husmorråd, som stadig holder i dag! Selv efter en skraldespand er blevet tømt, kan den godt have en lettere tvivlsom lugt. Det kan du undgå, ved at smide noget bagepulver og eddike i bunden af skraldespanden, hvilket dæmper lugten.

Har du købt en sofa i genbrug, eller lugter dit hjem tvivlsomt efter en fest? Så kan du med fordel også placere en skål med eddike i stuen eller under sofaen. Så skulle lugten gerne fortage sig i løbet af en uges tid.

Relaterede indlæg

« »