Hjemme på privatadressen kan de fleste familier opnå enighed om indretningen af møbler samt dekoration af de forskellige rum i boligen. Kun store firmaer anvender en kostbar indretnings-arkitekt eller andre professionelle rådgivere om dette. Her vil jeg give nogle gode råd til at indrette børneværelserne. Til glæde og gavn for en masse dejlige børnefamilier derude. Det er altid en fryd at tale om sit hjertebarn, nemlig det at bo med børn. Det allervigtigste i min verden, er at der i alle rum er plads til børnene, og at man kan se der bor børn. Men det er jo i virkeligheden en anden snak, som vi tager en anden dag. To the case; Hvordan indretter man et hyggeligt børneværelse?  Udfordringen i at gøre et børneværelse rart, ligger i at styre legetøjsbunkerne og samtidig gøre rummet hyggeligt med små møbler. Her er de 10 punkter, jeg synes er vigtigst:

 

1: Tænk Lavt

Små mennesker skal ha små møbler, og for at alting ikke forsvinder, er det en god ide at ”skære” rummet over midtpå; Lav et panel, og mal to farver, sæt tapet op forneden og mal foroven.

2: Tænk Stort

Kontrast skaber dynamik, og det giver en harmonisk indretning. Derfor store lavthængede lamper (henover et bord), der også deler rummet over, og husk en lænestol eller minisofa, så der er rart for de voksne at være derinde også.

3: Tænk Blødt

”Husk tekstilerne” er nok min mest sagte sætning når jeg indretter. Alt for mange glemmer løse tæpper (et rundt centralt tæppe er godt på et børneværelse). Bløde stofgardiner i kombi med mørklægning, stof på opslagstavler, store gulvpuder etc. Det bløde hygger og giver god akustik, kort sagt genvej til hygge.

4: Tænk Huler

Børns fantasi bliver stimuleret af at gemme sig. En stor papkasse, et hjemmesyet telt, et tæppe over en køjeseng, og vupti har du en isbutik eller et piratskib.

5: Tænk i Lag

Børneværelser er som regel små i grundplan. Så derfor; udnyt højden. Høj seng, køjeseng, hems. Seng hævet af kommoder. Køkkenoverskabe til tøj (op til 3 år).

6: Tænk i Midten

Modsat mange andre rum fungerer det godt hvis værelset til mindre børn har et bord i midten. Små møbler forsvinder let når de står langs væggene. Det er også hyggeligt hvis der kan sidde flere om bordet.

7: Tænk i Flader

Det er en god idé at ha afsætterplads – det jeg kalder legoplads. Dvs. skabe/opvaringsskuffer hvor toppladen er ca. 50-55 cm høje. Her kan stå legobyggeri der er i gang, dukkehuse, Shane-kreationer og ting der er mellem færdig og begyndt. Hvis pladsen er til det så husk et godt stort almindeligt bord, og ikke et der er for let. Skamler er gode siddepladser.

8: Tænk Abstrakt

Tema-udsmykninger bliver hurtigt for meget. Lav en sport ud af at være kreativ og underspillet. Hvis drengen elsker verdensrummet er det måske farver, stjerner der lyser om natten og en raket-ternet wallsticker der gør lykke, frem for en seng der er formet som en grøn ost. Det konkrete appellerer ikke til fantasien og bliver også hurtigt forældet.

9: Tænk Praktisk

Alt på sin plads – plads til alt – Og ja der meget! Hjælp ungerne til systemer.  Skriv, tegn, mal uden på 20 ens kasser og ryd op sammen. Tænk basisopbevaring som du gør på en arbejdsplads – ens kasser, ens materialer, ens farver på alt det tingene skal i, der er nok af ting med farve på.

10: Tænk Personligt

Børn elsker billeder af sig selv og deres egne kreationer. Lav en hylde til månedens galleri (så kan man også skifte ud) Lav store rammer med forstørrelser af feriebilleder og sjove motiver af dem selv. Udsmyk med præcis det der gør jer til en unik familie.

God fornøjelse! Og husk man bliver aldrig færdig, så ha det sjovt imens.