Samtalekøkkenet

sep 27 • Boligrapportagen • 965 Views • Ingen kommentarer til Samtalekøkkenet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

I dag er det blevet meget populært at lade køkkenet være en mere naturlig del af hele boligen. Med det menes, at vi danskere gerne vil lade køkkenet være et centralt rum i boligen, hvor det er muligt at snakke sammen med familiemedlemmerne, som befinder sig inde i stuen. Det gør det langt mere motiverende for den part, som skal sørge for dagens madlavning. Herved er man ikke isoleret fra alle andre – det kan vi danskere godt lide, da vi føler os som en del af de øvrige familiemedlemmers samtaler, selvom vi forbereder mad. Men, det gør også godt for boligen. For denne kommer til at virke meget større som helhed, da køkkenet er åbnet op – der er ingen vægge, som bevirker at køkkenet eller stuen virker meget lille.

Samtalekøkkenet er ikke yt

Vi har undersøgt baggrunden for dette ved at interviewe 154 boliginteresserede i alderen 32 – 55 år.  Størstedelen mener, at samtalekøkkenet ikke er yt – det er blot begrebet, som bliver brugt på en anden måde.   Mange mener at køkkenalrum, arbejdskøkkenet og familiekøkkenet er nye begreber som dækker over det samme. Andre mener at samtalekøkkenet betyder åbent rum som kombinerer både køkken, spisestue og stue – hvilket er det, som vi danskere bedst kan lide. Det er derfor kommet på mode igen – hvilket vi synes godt om!

Hvad er den nye æras køkken

De fleste adspurgte mener, at det nye køkken er et køkken, hvor der kan arbejdes, spises, leges og rodes, hvilket betyder at begrebet arbejdskøkken er mere dækkende end samtalekøkken. Alle disse holdninger er interessante, men hvad der er interessant er, at begrebet arbejdskøkken flittigt bliver brugt af både boligstylister, ejendomsmæglere og i trendy boligprogrammer. Vi kan spørge os selv om begrebet arbejdskøkkener ved at indtage sin plads i en ny æra?

Relaterede indlæg

« »