Indretning til små boliger

aug 24 • Møbler & indretning • 3198 Views • Ingen kommentarer til Indretning til små boliger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Indretningen i små boliger kan være en hård nød at knække. De manglende kvadratmeter gør det svært at få plads til det hele, og det kan hurtigt føles trangt og omklamrende. Men faktisk kan du med lidt snilde og et par tricks i ærmet få fornemmelsen af mere luft og plads omkring dig.

Begræns dit nipsgen

Nips og brugskunst skaber en hyggelig stemning i boligen. Men bor du småt, skal du passe på med ikke at ’overnipse’ dit hjem. Det kan nemlig meget hurtigt komme til at virke rodet, når der står mange vaser, lysestager og andet på få kvadratmeter. Dermed ikke sagt at du ikke kan have nips i dit hjem. Når du går på jagt i brugskunstforretninger, skal du blot vælge med omhu, så du får det rigtige ind i dit hjem.

Sæt gerne små stillebens sammen, så du samler dit nips i små grupper. På den måde ser det mere ryddeligt ud, i stedet for at det står spredt ud over hele stuen.

Mal en væg

Måske kryber du i en stor bue udenom malerbøtten og holder dine vægge hvide, fordi du er bange for, at farver på væggene vil suge alt lyset. Men du kan faktisk roligt gribe malerrulle og pensel. For så længe du ikke maler et helt rum i en mørk farve, kan én malet væg faktisk give dybde til et rum, så det fremstår større.

Gå dog efter rolige, støvede og bløde nuancer, der falder naturligt ind. Eksempelvis er grålige toner og jordfarver gode til at skabe en behagelig atmosfære.

Gå efter multifunktionelle møbler

Den helt store udfordring med små boliger er den manglende plads til møbler og opbevaring. Derfor gælder det om at indrette med møbler, der har flere funktioner. Invester eksempelvis i en seng med indbyggede skuffer, hvor du kan opbevare overtøj eller andet, der fylder.

Indret stuen med pufs, som du kan åbne og opbevare ting i, og som du kan flytte med. Så kan de både bruges som ekstra siddeplads, når der kommer gæster, ligesom du kan trække dem hen som sideborde. Det handler hele tiden om at tænke i løsninger, der opfylder flere behov på én gang.

Indret i højden

Undgå store, tunge møbler, og vælg i stedet luftige møbler, der kan hænges op på væggen, eller som har tynde ben. Det gør det også langt lettere at støvsuge. Frem for at vælge brede og lave reoler eller skænke, skal du gå efter smalle og høje modeller, så du frigiver noget gulvplads.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »