Det gode vejr lokker men der skal stadig arbejdes derfor kan et kompromis være en indretning af hjemmekontoret med naturen for øje.

Udsigten

Vi vælger tit indretningen efter ønsket funktion eller efter størrelsen på rummene men en anden måde er at lade udsigten bestemme. Fjernsyns hjørnet behøver måske ikke være placeret ved det vindue med den smukkeste udsigt, så lad hellere spisestuen eller kontoret slås om den plads. Hvis der ikke er flere vinduespladser tilbage så må der tænkes i andre baner. En opslagstavle hvor skiftende billeder kan udgøre det for forskellige udsigter kan bidrage til inspirationen. Brug en magnet eller kork tavle eller som jeg selv har tænkt mig at afprøve clips og clipboards ophængt på væggen ser inspiration her, hvor udskiftningen og sammensætningen af udklip gøres overskuelig. Det kan også være at man ønsker en  mere permanent løsning f.eks. med billedrammer indeholdende ynglingsmotiver.

At sidde udenfor

Alligevel kan det gode vejr godt trumfe din smukke indretning af kontoret og så må arbejdet tages med udenfor. Siddepladsen kunne være et lille cafebrod med stol, der er nemt at flytte rundt med og hvor begrænsningens kunst kan hjælpe med at holde fokus. Solen driller hvis du sidder med en computerskærm så en parasol er næsten uundværlig.

Den friske luft og bagende sol kan tærer lidt på kræfterne så måske du også vil have en overdækket udekrog eller gå hele vejen og indrette et kontor i en garage eller et skur. Det følgende link nævner nogle fordele og ulemper ved at installere et udekontor.

Planter

Planter sørger for et godt indeklima så i stedet for at placere dem allesammen i vindueskarmen så kan der måske være plads til en grøn plante på skrivebordet. Såfremt kontoret bruges med henblik på at tjene penge så er et pengetræ måske et oplagt valg. Smukke buketter som en del af din indretning kan også lokke en hen til skrivebordet.

Så lad din arbejdslyst op med solenergi i kontoret.