Belysning i og uden for hjemmet

mar 30 • Boligrapportagen • 1468 Views • Ingen kommentarer til Belysning i og uden for hjemmet

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

Uanset om du har været involveret i indretning privat eller professionelt, så er du sikkert blevet opmærksom på vigtigheden af god belysning. Vi har, i Danmark, rigtig mange mørke timer hvert år, hvor den ene eller anden form for belysning kommer til udtryk som alternativ til solens lys. Det gælder både i hjemmet og alle andre steder, og selvom man sjældent tænker over det, så har lys stor indflydelse på stemningen og miljøet i et rum. Det er nok kun i de mere eller mindre ekstreme situationer med fraværet eller ”overtilstedeværelsen” af lys, at man egentlig tænker over det, men det påvirker en ubevidst. Med andre ord er det enormt vigtigt, at man tænker over, hvordan belysningen skal være, når man indretter sit hjem. En flot lampe over spisebordet og et par ekstra små lamper hist og her garanterer ikke det rette lys. Læs med og få en kort vejledning i, hvordan du griber belysningen an som en del af den øvrige indretning, og gør det med det bedst mulige resultat.

Kvalitet er god belysning

Du behøver ikke at have studeret lyset i årevis, ligesom Poul Henningsen, for at give dit hjem den rette belysning. Samtidig behøver du heller ikke at købe en af hans dyre PH-lamper for at skabe det. Men til gengæld kan det godt betale sig at gå efter kvalitet, især når du vælger lamper til de vigtigste steder – eksempelvis over det førnævnte spisebord.

Der er andre billigere alternativer, hvor der også er tænkt over lysets fald i et rum. Det gælder om at tænke over lyset i hjemmet som maling på et lærred. Sluk lyset i stuen og tænd derefter lamperne én efter én. Hvor rammer lyset henne, og hvilken stemning giver det. Det er en god ide at starte med at vælge og placere lamper de steder, hvor du er sikker på, at der skal være belysning. Eksempelvis over spisebordet, sofabordet, ved læsehjørnet og så videre. Vælg derefter efter lysstyrke. Hvor stærk skal lyset være de forskellige steder? Vil du gerne have muligheden for at kunne justere lyset efter anledningen, så er det værd at tage med. På www.jensen-company.dk er det et stort udvalg af smukke lamper, og de kan hjælpe dig med at finde den helt rette lampe.

Lys i og uden for hjemmet

Ud over belysning i hjemmet er det også oplagt at have lys udenfor. Det kan virke indbydende over for dig og dine gæster, men det kan også udvide hjemmet til også at omfatte haven, og ikke kun det, som er inden for husets fire vægge. Lamper kan placeres i træer, på terrassen, og i buske som en hyggelig måde at skabe stemning i nogle af de mange timer, som året bringer. En ide er at placere to lanterner ved hoveddøren, der udstråler hjemmets varme, allerede inden du eller dine gæster træder ind af døren. Eller måske endda langs stien igennem haven. Der er kun fantasien, der sætter grænser. Se udvalget af lanterner her

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

« »