Effektiv og eksklusiv belysning med AJ lampe

sep 23 • Møbler & indretning • 554 Views • Ingen kommentarer til Effektiv og eksklusiv belysning med AJ lampe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Møbelarkitekten Arne Jacobsen er uden tvivl Danmarks mest kendte designer, da han i sin karriere skabte en lang række karakteristiske møbler men også lamper, og de bærer alle præg af hans unikke stil, der tager udgangspunkt i funktionalismen med den strenge linjer og hvide flader, men Arne Jacobsen skabte sin egen tidløse stilretning ved at tilføje nogle runde organiske former, hvilket især fremgår tydeligt i formgivningen af hans meget udbredte lænestole Ægget og Svanen.

Hvis man for eksempel har behov for en unik og karakteristisk belysning i hjemmet eller op kontoret, så kan en AJ lampe være det perfekte valg, da den dels giver en effektiv og målrettet belysning, dels er en sjælden kunstgenstand, og desuden kan investeringen være god, da hans produkter stiger lidt i pris hvert eneste år på grund af en stor international efterspørgsel og et begrænset udvalg, da hans produkter næsten ikke fremstilles længere.

Designeren Arne Jacobsen

Arne Jacobsen er anerkendt og elsket i både ind- og udland for hans karakteristiske og markante møbler og lamper, der alle bærer hans unikke præg med en utrolig sans for detaljerigdom, der i både mindre og større projekter går op i en højere enhed.

Han startede sin karriere med en uddannelse på Kunstakademiets Arkitektskole, og her mødte han desuden en del andre kendte designere som han senere samarbejde med, og det var for eksempel Børge Mogensen, Louis Poulsen og Hans J Wegner. Arne Jacobsen designede også større projekter, og man kan i dag stadig se hans unikke udformning af Bellavista i Klampenborg, SAS hotellet i København samt Aarhus Rådhus. Hans mest kendte værker er nok disse:

  • Ægget.
  • Svanen.
  • Myren.
  • 7’er stolen.
  • Gryden.
  • Dråben.
  • Giraffen.
  • Oksen.

Sammen med Louis Poulsen skabte han en lang serie af lamper herunder den elegante Arne Jacobsen-serie til SAS Royal-hotellet. Jacobsens lamper er karakteriseret ved deres asymmetriske skærmform, der gør det muligt at kunne koncentrere lyset i den ønskede retning, hvilket i mange henseender er ideelt endda helt uden at forstyrre sidemanden.

Hvor finder man sjældne møbler og lamper?

Det er ret begrænset, hvad man kan finde af Arne Jacobsens produkter især den sjældne del af slagsen, men man bør naturligvis tjekke loppemarkeder, annoncer i den blå avis, auktioner samt tjekke internettet. Det største udvalg finder man som regel på nettet, således man bedst kan finde en unik AJ lampe hos online auktionshuset Lauritz.com, da de netop sørger for at etablere kontakten mellem sælgere og købere af sjældne genstande såsom møbler og lamper mv. Man kan ofte på hjemmesiden finde en eksklusiv AJ lampe til maksimum 3.000 kr., men den endelige salgspris afgøres jo ud fra udbud og efterspørgsel, så man kan jo starte med et lidt mindre bud.

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« »