Lysindfaldet i dit hjem er vigtigt

maj 1 • Møbler & indretning • 444 Views • Ingen kommentarer til Lysindfaldet i dit hjem er vigtigt

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

Mange tænker ikke over det, men lysindfaldet i din bolig betyder enormt meget for atmosfæren i dit hjem. Dagslyset er fantastisk og sætter en helt anden stemning i stuen eller soveværelset end det kunstige lys. Derfor bør du udnytte dagslyset på bedste vis, og det gør du ved at vælge de helt rigtige gardiner. Lige nu går vi desuden flere solskintimer i møde, når forårs- og sommersolen endelig rammer Danmark. Derfor kan du med fordel give dine gardiner ekstra opmærksomhed nu, så du er forberedt og klar til at udnytte dagslyset i dit hjem.

Hvordan kontrollerer man lysindfaldet i boligen?

Selvom dagslyset er fantastisk, har du også behov for at kunne kontrollere lysindfaldet i både stuen, soveværelset, børneværelset eller spisestuen. Sollyset kan nemlig også godt genere, hvis det rammer dit ansigt, når du spiser middag eller lander på fjernsynsskærmen, når du sidder i stuen. Derfor er det dejligt at have fuld kontrol over lysindfaldet, uden du behøver at lukke sollyset helt ude. Det kan du heldigvis få ved at vælge de rette gardintyper til dit hjem – nemlig plisségardiner eller lamelgardiner. Hvis du har almindelige forhæng som gardiner, vil du blive overrasket og imponeret over, hvad plisségardiner og lamelgardiner kan gøre for lysindfaldet i dit hjem. Disse gardintyper giver dig nemlig kontrol over sollyset med let betjening og justering af gardinet, når du har behov for det.

Lamelgardiner

Lamelgardiner er særligt gode til dit hjem, hvis du har store og høje vinduer i f.eks. stuen. Lamelgardinerne er nemlig fantastiske, hvis du har meget lysindfald og ønsker et kontrolleret dagslys. Du justerer lamelgardinerne med en stang i den ene side, som kan roteres, hvorved du kan regulere mængden af lys i din stue. Stangen bruges også til at skubbe gardinerne til side, hvis du ønsker at udnytte alt sollyset på samme tid. Lamelgardinerne er virkelig praktiske til de store vinduespartier, men er også enormt smukke og elegante, fordi de skaber rolige linjer i stuen på grund af designet. Lamelgardinerne er desuden stilfulde, da de brede gardinspalter virkelig sætter en lækker og hyggelig atmosfære i stuen såvel som i soveværelset. Hvis du er interesseret i lamelgardiner, kan du se et udvalg her.

Plisségardiner

Hvis du ønsker en gardinløsning, som giver dig endnu mere kontrol over lysindfaldet, skal du vælge plisségardiner. Plisségardinerne er nemlig enormt praktiske og smarte til dig, der ønsker at lukke meget dagslys ind, men skærme for de steder, hvor lyset generer. Med plisségardiner kan du dog også lukke al sollyset ude, hvis der f.eks. er dømt hjemmebio i stuen. Plisségardinet er mulighedernes gardin, fordi du kan vælge mellem et hav af farver, materialer og betjeningsmuligheder.

Du kan vælge mellem fire forskellige betjeninger på din plisségardiner, hvoraf Up and Down Plissé er den klart populæreste løsning. Med denne betjening får du nemlig et enormt fleksibelt gardin, som betjenes med et håndtag i toppen og bunden. Det gør, at du kan placere gardinet præcis, hvor du vil, hvilket giver dig fuld kontrol over lysindfaldet i din bolig. De smarte plisségardiner kan købes her.

Relaterede indlæg

« »