Denne interessante beretning fortæller om, hvordan man bedst får indrettet et køkken, så det både er stilmæssigt korrekt samt effektivt dansk kvalitetskøkken. Rådene er udarbejdet af de to kokke Rode & Schack.

Sådan indretter du dit køkken

Hvordan indretter du dit køkken bedst? Og hvilke køkkenredskaber, er det absolut nødvendigt, at du har? Det giver de to kendte tv-kokke Thomas Rode og Mik Schack dig nogle bud på her. De har begge gjort sig meget forskellige tanker om, hvordan et køkken bliver både funktionelt og rart at være i.

 

Både Schack og Rodes bedste råd er: Køb kvalitet!

En høne simrer i en stor gryde på et gigantisk gaskomfur. Krydderidåser og poser står tæt på alle hylder, og væggene er fyldt med farverige malerier, mens et fadølsanlæg flankerer den rustikke køkkenvask.

 

Mik Schack:

Hylder i stedet for skabe til mine krydderier, olier og andre madvarer

Det skal være nemt at komme til, så du kan se, hvad du har

Pålægsmaskinen er mit bedste instrument i køkkenet. Den er købt brugt hos H.W. Larsen i Kødbyen.

 

Thomas Rode:

Både Tilde og jeg har en svaghed for porcelæn, så derfor dekorerer den vores væg.

Find balancen mellem nyt og gammelt.

Jeg sværger til at lave alting ved håndkraft i et køkken undtagen juice, hvor jeg bruger min juicepresser.

 

Et godt, gammeldags piskeris uundværligt.

I dette køkken i en ældre villa i Københavns Nordvestkvarter – regerer tv-kok Mik Schack. Som han står i sin farverige skjorte og smiler midt i det hele, føler han sig tydeligvis hjemme.

Kører du lidt længere nordpå til Tikøb i Nordsjælland mellem birke- og fyrretræer og inde i et friskmalet sort sommerhus findes en helt anden køkkenstil. Her holder Thomas Rode, kok og køkkenchef i Kong Hans Kælder nemlig til.

 

Her er højt til loftet, og duften af friskt træ hænger i luften, da alt fra skabe og skuffer til køkkenbordplade og spisebord er blevet snedkereret specielt til dette rum. Gamle, smukke tallerkener hænger i en tallerkenrække på væggen. Og en brændeovn har taget plads midt i rummet.

 

Du kan nå alt i et smalt køkken

Det er langt fra tilfældigt, hvordan de to kokke har indrettet deres køkkener, selvom de to køkkener er meget forskellige.

Mik Schack flyttede ind i sit hus i 1985, og med årene har han formet køkkenet, som han vil have det.

– Det var noget gammelt lort, så jeg fjernede en væg ind mod stuen og lukkede en lille gang af bagved køkkenet, så der blev skab i den ene ende. Og et ekstra køkkenhjørne i den anden. Og så har jeg stille og roligt skiftet tingene ud, når noget faldt fra hinanden, siger han.

Han kan godt lide, at hans køkken er langt og smalt, så han kan stå midt i det hele og alligevel nå alt, han skal bruge. Der kan sagtens være mange mennesker i køkkenet på én gang, selv om det er lille. Når jeg har gæster, havner vi tit her. Man kan stå 14 her på én gang – og alle samles ofte om fadølsanlægget. Og når jeg har lavet tv-optagelser, er vi jo også mange i køkkenet på én gang, fortæller han.

 

Du kan se flere billeder og læse hele teksten her:

http://www.bolius.dk/kokkene-rode-schack-saadan-indretter-du-dit-koekken-1305/