En kvindes maskuline designerhjem

apr 3 • Boligrapportagen • 905 Views • Ingen kommentarer til En kvindes maskuline designerhjem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

I en ny artikel i bobedre bliver vi  inviteret indenfor i den kendte designer Louise Roe´s hjem. Overalt bærer denne lækre bolig præg af en kvinde, men det oser alligevel af rå maskulinitet. Denne familie bor i et hjem, hvor man har gennemført materialevalg og farver.

Puderne er sofasyet

Designer Louise Roe siger selv, at hun mest er til det maskuline udtryk, og det er da heller ikke ligefrem de feminine nipsting, der fylder Gentofte-boligen.

Designer Louise Roe har på få år etableret sig som et stærkt nyt brand på den danske boligindretningsscene, hvor især hendes puder og plaider med et karakteristisk nordisk udtryk er blevet meget efterspurgte. Hendes stil er enkel og ofte meget grafisk, og materialerne typisk fotoprint eller strik.

Enkelhed og med mere fokus på funktion end pynt gør sig også gældende i hendes private hjem. Louise Roe bor med sin mand Jan og deres fire børn, tvillingerne Sophia og Emil på 16, William på ni og Gustav på syv år, samt hunden Stella på en hyggelig villavej i Gentofte.
Villaen på lidt over 200 m2 med kælder er fra 1959 og har været under kærlig behandling for at blive tilpasset en moderne storfamilie.

Det startede med en gammel klassisk villa

– Da vi overtog huset i 2005, var det en klassisk gammel villa med et lille køkken og alt for mange døre, der skabte uro i stuerne. Så projektet har hele tiden været at skabe rolige flader og smukke lysindfald. Dagslyset er meget vigtigt, og de små sjove lysindfald, vi har rundt omkring i alle verdenshjørner, er med til at give huset karakter. Og så er det så utrolig dejligt med aftenlyset eller morgensolstrålerne, der skyder sig ind i rummene, fortæller Louise Roe om tankerne bag renoveringen af huset.

Parret har forsøgt at bevare så meget af det oprindelige som muligt under moderniseringen – eller erstatte det med noget tilsvarende. Materialerne er tro mod de originale, mens de sarte farver inde og ude på facaden er nye.

Husets planløsning er derimod en noget anden end oprindeligt for bedre at kunne imødekomme den store families behov.

Førstesalen i huset

Førstesalen er der, hvor vi alle har værelser og kan trække os tilbage.
I stueetagen lever vi, spiser og opholder os i fællesskab. Kælderen er til storvask og opbevaring! forklarer Louise Roe.

Hjemmet er indrettet i overensstemmelse med Louise Roes karakteristiske stil med få farver harmonisk afstemt efter hinanden og stort set ingen nips eller pyntegenstande.

Her er slet intet overflødigt nips. Dels fordi det let bliver til rod, dels fordi vi af praktiske grunde ikke har lyst til at omgive os med så mange ting. Vi bor i forvejen så mange mennesker sammen, at det let bliver for meget at skulle forholde sig til, synes jeg.
Til gengæld fornægter det sig ikke, at vi er hjemme hos en tekstildesigner. Smukke puder præger hjemmet, hvor de fungerer som dekoration i sig selv.

 

Hvem er Louise Roe?

Designer Louise Roe er kendt under eget navn for sine lækre puder og andet tilbehør til boligen. Sofaens puder er et miks af strik og læder, der matcher og forstærker farverne i fotoprintpuden forrest til højre. Det er helt bevidst, at Louise Roe ikke mikser fem forskellige fotoprintpuder i sin sofa – det kan let blive for mange fortællinger, forklarer hun. Sofaen er fra Ikea, mens det tykke uldtæppe er fra Hay. Den store flettede gulvpude i læder er også Louise Roes eget design. Gulvlampen Up Light er fra Diesel.

Du kan se hele historien med billeder her:

http://bobedre.dk/article/176380-puderne-er-sofasyet/gallery/809392

 

Relaterede indlæg

« »